Избор на офис бюро?

enter image description hereНека сега да разгледаме естетическата и разбира се финансовата страна на въпроса за избор на офис бюро. Разбира се най-доброто, на което може да заложите е масивната дървесина или естествения фурнир.

Но поради високото си качество и цената на тези стоки е доста над средното. Което за един новооткриващ се офис и все още неналожил се на пазара е проблем и не е нужно от финансова гледна точка. И все пак естествената дървесина си има и своите недостатъци. Да, вярно е, че в сравнение с някои от новите материали, които са смесица между няколко материала, животът й е много по-дълъг, но пък трябва да се чисти всеки ден от прах, много трябва да се внимава с разливането на разни течности и напитки по дървото, а и също така при прекалено сух въздух в стаята, дървото може да се напука. Ако не е поставен качествен лак може да се надраска и т.н. Общо взето мебелите от масивна дървесина и по точно бюрата, за които говорим сега, са за частни жилища, където няма опасност чистачката да го надраска, докато го чисти с абразивна кърпа, например. Иначе стоят много красиво и величествено и за офиса на шефа, едно бюро, приличащо на някое от древните писалища на царете определено ще внесе респект, както у своите подчинени, така и у посетители и дистрибутори.

Следващият материал, от който най-често се предлагат офис бюра и мебели като цяло, е МДФ. Този материал представлява пресовани дървени частици, слепени чрез специални смоли. Заради невлагопропускливостта си и разнообразните си профили, мебелите от МДФ са много предпочитани. Цената им разбира се е с пъти по-ниска от тази за дърво. Поддръжката на офис бюро от МДФ е много по-лесна работа. Прахът например не може да нанесе вреда, както и течностите, така както биха направили с мебел от масивна дървесина. Забърсването на бюро от МДФ става само с влажна мека кърпа, докато в някои случаи същата мебел, но изработена от масивна дървесина трябва да се полира със специални за целта препарати.

Последният материал, който се използва често за изработка на мебели е ПДЧ, който също е под формата на плочи, пресовани дървесни частици. Цената е по-ниска, отколкото на МДФ, но разнообразието на профили е ограничено до няколко нюанса, а и самият материал не предпазва от влага и мухъл, което ги прави неподходящи за изработка на мебели за баня или кухня. За офис бюро, обаче няма никакъв проблем да се ползват и ще бъдат точно толкова полезни и практични, колкото и бюрата от останалите материали.


Related Posts

  • No related post found

Published by

admin

admin

Just another HTMLy user.